Over de stichting

Hoe het allemaal begon…

Summercamp Heino kent een geschiedenis die terug gaat naar de jaren 60 van de vorige eeuw. Wat begon als een aansterkingskamp voor kinderen, is uitgegroeid tot het grootste vakantiepark voor jeugdgroepen in Nederland.

Naast Summercamp Heino is de stichting ook eigenaar van busmaatschappij Elbobus, outdoorpark Woodland en Dinoland Zwolle.

0
Verschillende landen
0
Kinderen op vakantie
0
Jaar lang

De eerste kinderen arriveren

In 1961 wordt Kinderoord Schaarshoek opgericht en op 19 juni van dat jaar arriveerden de eerste kinderen. In eerste instantie heeft de Schaarshoek veel kinderen opgevangen uit families die gevlucht waren uit Oost Duitsland tijdens de bouw van de Berlijnse muur in 1961. De kinderen kwamen hier op advies van het Duitse Rode Kruis aansterken in de gezonde buitenlucht van de bossen rondom Heino. Ze werden bij de dokterspost op het park gewogen en mochten pas naar huis als ze de nodige kilo’s waren aangekomen.

Hannah’s Zomerkamp

In 2015 ontstond het idee om eigen zomerkampen op Summercamp Heino te organiseren. Het was ons opgevallen dat Nederlandse kinderen minder vaak op kamp gaan dan Duitse en Belgische kinderen. Hier willen we verandering in brengen. In de zomer van 2015 zijn we begonnen met onze eerste zomerkampen: twee weken met in totaal 80 Nederlandse kinderen. Sinds toen gingen we steeds meer groeien en 5 jaar later hebben wij een groot aanbod aan verschillende kampen en zijn we continu in ontwikkeling.

Vanuit hier zijn onze kinderkampen voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar en onze jeugdkampen voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar ontstaan. Het internationale karakter onderscheidt ons van andere kampen. Bij onze kampen zijn kinderen van alle nationaliteiten welkom en we willen het onderlinge contact en het van elkaar kunnen en willen leren stimuleren. We moedigen alle deelnemers aan open te staan voor elkaar en aandacht te besteden aan culturele verschillen. Hierdoor leren kinderen tolerantie en erkenning te geven aan elkaar.

Menu